Energy Coaching & dieren

Het energiesysteem van mens en dier komen zeer overeen.

Net als mensen kunnen ook dieren door traumatische gebeurtenissen in hun leven uit balans raken. Dit kan zich uiten in ongewenst gedrag of problemen met de gezondheid. Een Energy Coach behandeling / healing voor je dier kan het verschil maken voor jouw dier, waardoor het dier zich anders kan gaan gedragen en tevens beter in zijn/haar vel komt te zitten. Het komt de algehele gezondheid van je dier ten goede.

Een healing aan je dier kan uitkomst bieden in onderstaande situaties:
- Verminderen van stress en angst
- Sneller herstel bij verwondingen, blessures of ziekte
- Gedragsproblemen ombuigen naar gewenst gedrag
- Verlichten van ouderdomsklachten
- Chronische ziekte en aandoeningen
- Verlichten / wegnemen van pijn
- Verwerken van verwaarlozing, mishandeling of trauma
- Een sterkere band tussen mens en dier ontwikkelen
- Gezond blijven

Consult
Een dierenhealing kan op afstand plaatsvinden. Betreft het een behandeling voor een paard, dan kan ik ook naar de betreffende stal toekomen.
Gezelschapsdieren zoals katten, honden, cavia's, konijnen, et cetera worden op afstand behandeld, zodat het dier in zijn/haar veilige omgeving kan verblijven tijdens de healing. Het enige wat ik nodig heb, is een foto en naam, geboortedatum en geslacht van je dier.  Na de healing neem ik telefonisch contact met je op om je inzicht te geven in de oorzaak van de disbalans en wat er door de healing veranderd is.
Daarbij kan het soms ook zijn, dat de oorzaak van de disbalans niet alleen te vinden is in het verleden van het dier zelf, maar dat het ook iets over jezelf te zeggen heeft. Het is vaak geen toeval, dat dit dier in je leven is gekomen. Dieren dienen vaak als prachtige spiegels voor onszelf om van te mogen leren. Het kan zijn dat je dier jouw gedrag en/of gevoelens spiegelt, omdat het dier jou wil helpen om in balans te komen.  Vanuit hun loyaliteit en liefde naar hun mens, kan het zelfs zo zijn, dat het dier een emotionele last van je over wil nemen, waar het dier op termijn zelf last van krijgt en klachten ontwikkelt. Het kan dan raadzaam zijn om, naast een healing aan je dier, zelf ook een healing te ondergaan. Op het moment dat je inzicht verkrijgt in hetgeen je dier je wil spiegelen en dit erkent, kan het dier zijn/haar spiegelgedrag loslaten. De healingen zorgen ervoor, dat jullie beiden weer lekker in jullie vel komen te zitten en zodoende weer optimaal van elkaar kunnen genieten in goede gezondheid.

Voorbeelden:
1) Een ruiter heeft net een dierbare verloren en zit in rouwverwerking. Wanneer de ruiter bij haar paard is, voelt het paard al het verdriet van zijn/haar eigenaar en vanuit liefde en loyaliteit wil het dier zijn eigenaar helpen om in balans te blijven en probeert de emotionele last over te nemen. Op een bepaald moment kan het dragen van de emotionele last van de eigenaar voor het dier ook teveel worden, waardoor deze klachten begint te ontwikkelen.

2) Een kat probeert bijvoorbeeld door druk gedrag zijn eigenaar duidelijk te maken dat deze wat rustiger aan zou moeten doen. Met het drukke gedrag spiegelt het dier dan de onrust van zijn eigenaar. Deze ontvangt de boodschap van het gedrag niet, ergert zich aan zijn kat en corrigeert het dier voortdurend. De kat wordt daardoor nog onrustiger, de eigenaar bouwt meer stress op en samen zijn ze in een negatieve spiraal beland.

Healing is geen vervanging voor reguliere geneeswijze, het is zeker een aanvulling.