Geestelijke Heelkunde (GH)

Onderstaand vind je meer informatie over de healingmethode volgens de werkwijze van Geestelijke Heelkunde en is van toepassing op dier en mens.

De holistische benadering gaat ervan uit, dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en als één geheel functioneren. Zowel dieren als mensen hebben een energiesysteem (zie foto), die het fysieke lichaam omgeeft en doordringt en bestaat onder meer uit meridianen, chakra’s, energielichamen (ofwel aura), kundalini, haralijn, wezenster en ook uit 4 bewustzijnsniveau’s: innerlijk kind, persoonlijk zelf, hoger zelf en kosmisch zelf.

In het energiesysteem liggen alle levenservaringen opgeslagen. Evenals talenten, waarden, (belemmerende) overtuigingen, gedrag, trauma’s, jeugdervaringen, gedachten, emoties en de oorzaak van ziekte en andere ongemakken. Het energiesysteem staat daarom in nauw verband met de gezondheid.

Disbalans / ontstaan trauma
Gedurende het leven maken we wonderlijke momenten mee en soms lopen we een fysieke, emotionele en/of psychische ‘wond’ op, ook wel trauma genoemd. Wat is trauma? Dit is een ophoping energie die zich ergens in het energiesysteem van een dier/mens bevind, waar de beleving is opgeslagen van een gebeurtenis. Deze blokkade verstoort de doorstroming van energie en er ontstaat een disbalans. Door een disbalans in je energiesysteem kun je gaandeweg ongemakken c.q. klachten gaan ervaren op fysiek, emotioneel en/of psychisch niveau. Door een ‘traumatische’ gebeurtenis verlies je ook je gronding.

Gronding:
Het gehele energiesysteem staat in verbinding met elkaar en heeft contact met de aarde, zodat deze zich kan ontladen van overtollige energie en kan opladen met aarde-energie. Zonder gronding kan het energiesysteem niet in zijn potentiële kracht komen.

Verminderde of verlies van gronding:
De energielichamen (aura) zijn niet meer goed verbonden met de aarde (de grond onder je voeten – zie afbeelding). Hierdoor wordt het fysieke lichaam kwetsbaar, omdat het geen bescherming meer heeft van een gezond energieveld om je heen. Daarbij is een goede gronding van groot belang voor het ontladen van overtollige energie (denk aan de grote hoeveelheid aan prikkels die we dagelijks opdoen, emoties, stress, spanning, etc.) en het opladen met aarde-energie.

Zonder ‘gronding’ voel je je vermoeid of depressief en ervaar je de wereld als (hoog) sensitief persoon. Je raakt overprikkeld, je pikt onbewust energie en emoties op van anderen, bent gevoelig voor geluiden, kan minder goed contact maken met je gevoel / hart / intuïtie en kunt daardoor ook minder goed voor jezelf opkomen en je koers bepalen. Dit alles kan gaan tornen aan je zelfvertrouwen en je angstig of juist boos/gestrest doen voelen.

In principe hebben alle psychische en fysieke klachten hun oorsprong in het energiesysteem, dit systeem functioneert dan niet meer goed en dan is er hulp van buitenaf nodig voor reparatie en herstel van het energiesysteem.

Healingmethode
De healingmethode gaat uit van het schonen en herstellen van het energiesysteem en de integratie ervan. Als healer/coach benader ik fysieke, psychische en emotionele klachten vanuit het energiesysteem. Energetische blokkades worden opgelost, waardoor de energie weer optimaal kan stromen en je weer lekker in je vel zit en weer goed gegrond bent. Je krijgt inzicht in de oorzaak van de disbalans en wat er na de behandeling veranderd is.

De meerwaarde van deze healingmethode is, dat het mij als healer & coach in staat stelt om op een hele snelle wijze te komen bij de oorzaak van de disbalans en deze te helen bij jou en/of je dier. Je wordt gecoacht bij je hulpvraag voor jezelf en/of je dier.

Na één of meerdere sessies verminderen of verdwijnen klachten. Vitaliteit, innerlijke rust, kracht, goede gezondheid en levensvreugde komen ervoor in de plaats.

Wat is er bijzonder aan de healingmethode Geestelijke Heelkunde?

  • Het is een wetenschap gebaseerd op de aloude kennis van het (menselijk) energiesysteem;
  • Heeft als uitgangspunt het opzoeken en verhelpen van de oorzaak van fysieke, emotionele en psychische klachten;
  • Schoont en hersteld het gehele energiesysteem;
  • Is erop gericht blokkades uit dit leven en vorige levens op te lossen, die de gronding verstoren;
  • Bevat een techniek om oude verbindingen (bijvoorbeeld met een vorige eigenaar), ongezonde of belemmerende verbindingen/koorden om te zetten naar een liefdevolle en ‘vrije’ verbinding;
  • Bevat o.a. een unieke techniek om het innerlijk kind (jeugdtrauma’s, zoals een compliceerde geboorte, afspenen, verwaarlozing, etc) te helen zonder herbeleving;
  • Is geschikt voor zowel volwassenen, kinderen als dieren;
  • Het is een krachtige healingmethode, die zich in de praktijk bewezen heeft;
  • Het is een unieke healingmethode die overdraagbaar is via de opleiding Geestelijke Heelkunde therapeut.

De healingmethode Geestelijke Heelkunde is ontwikkeld door Marianne Looij. Meer informatie over de werkwijze en opleidingsmogelijkheden kun je vinden op www.geestelijkeheelkunde.nl