Healing dieren

Op de pagina ‘Geestelijke Heelkunde‘ kun je lezen wat een healing volgens deze werkwijze inhoudt en wat je kunt verwachten. Onderstaand vind je meer informatie over een healing voor je dier.

Het energiesysteem van mens en dier komen zeer overeen.

Net als mensen kunnen ook dieren door traumatische gebeurtenissen in hun leven uit balans raken. Dit kan zich uiten in ongewenst gedrag of problemen met de gezondheid. Een healing voor je dier kan het verschil maken voor jouw dier, waardoor het dier zich anders kan gaan gedragen en tevens beter in zijn/haar vel komt te zitten. Het komt de algehele gezondheid van je dier ten goede.

Een healing is erop gericht om het gehele energiesysteem van je dier te schonen en de gronding te herstellen. Gronding: het gehele energiesysteem staat in verbinding met elkaar en heeft contact met de aarde, zodat deze zich kan ontladen van overtollige energie en kan opladen met aarde-energie. Zonder gronding kan het energiesysteem niet in zijn potentiële kracht komen.

Voorbeelden van mogelijke oorzaken van een disbalans in het energiesysteem en verlies van gronding zijn:
Complicaties bij de geboorte, afspenen bij veulens, onder narcose zijn geweest (bij een consult van een tandarts, dierenarts), een hersenschudding, botbreuken, bevalling, koorts, emotionele schok, overlijden van dierbaren / maatje van het dier, verhuizing, scheiding van maatje of vorige eigenaar, mishandeling, onveilige verblijf-situatie en ga zo maar door.

Een healing aan je dier kan uitkomst bieden in onderstaande situaties:
– verminderen of geheel wegnemen van van stress en (verlatings)angst;
– sneller herstel bij verwondingen, blessures of ziekte;
– vermindering van bijwerkingen van een narcose;
– gedragsproblemen ombuigen naar gewenst gedrag;
– verlichten van ouderdomsklachten;
– chronische ziekte en aandoeningen;
– verlichten / wegnemen van pijn;
– verwerken van verwaarlozing, mishandeling of trauma;
– bij veranderingen zoals een verhuizing, een andere eigenaar, een
geboorte of afspenen;
– een sterkere band tussen mens en dier ontwikkelen;
– gezond blijven.

Mogelijke resultaten na één of meer behandelingen voor je dier:
– vitaliteit en balans;
– meer zelfvertrouwen, innerlijke rust, vreugde en geluk;
– verbetering van de gezondheid;
– dier is goed gegrond en staat meer in zijn/haar kracht;

Consult en werkwijze
Een dierenhealing voor gezelschapsdieren zoals paarden, katten, honden, cavia’s en konijnen vindt veelal plaats op afstand (de uitwerking is net zo krachtig als een fysieke healing), zodat jouw dier in zijn/haar veilige omgeving kan verblijven tijdens de healing. Vooraf bespreken we telefonisch je hulpvraag voor je dier. Ik zal je dan verzoeken om de naam én een foto van je dier met mij te delen ten behoeve van de healing. Het is raadzaam en bijzonder om ten tijde van de healing aanwezig te zijn bij je dier, zodat je ook kan ervaren wat de healing met je dier doet.

Iedere behandeling is uniek en de uitwerking kan bij ieder dier weer anders zijn. Het ene dier zoekt tijdens de healing een rustige plek op en gaat slapen, volledig in ontspanning, terwijl een ander dier juist energiek en blij kan worden. Andere uitingen tijdens de healing zijn gapen, zuchten, uitrekken, et cetera.

Na de healing neem ik telefonisch contact met je op om je inzicht te geven in de oorzaak van de disbalans en wat er door de healing veranderd is. Tevens zal ik met je delen, wat er mogelijk in je dier omgaat en wat eventuele aandachtspunten of behoeften van je dier zijn.

Betreft het een behandeling voor een pony/paard, dan is het ook mogelijk dat ik naar de betreffende stal toekom.

Dier als spiegel voor jezelf
Daarbij kan het soms ook zijn, dat de oorzaak van de disbalans niet alleen te vinden is in het verleden van je dier zelf, maar dat het ook iets over jezelf te zeggen heeft. Het is vaak geen toeval, dat dit dier in je leven is gekomen. Dieren dienen vaak als prachtige spiegels voor onszelf om van te mogen leren. Het kan zijn dat je dier jouw gedrag en/of gevoelens spiegelt, omdat het dier jou wil helpen om in balans te komen.  Vanuit hun loyaliteit en liefde naar hun mens, kan het zelfs zo zijn, dat het dier een emotionele last van je over wil nemen, waar het dier op termijn zelf last van krijgt en klachten ontwikkelt. Het kan dan raadzaam zijn om, naast een healing aan je dier, zelf ook een healing te ondergaan. Op het moment dat je inzicht verkrijgt in hetgeen je dier je wil spiegelen en dit erkent, kan het dier zijn/haar spiegelgedrag loslaten. De healingen zorgen ervoor, dat jullie beiden weer lekker in jullie vel komen te zitten en zodoende weer optimaal van elkaar kunnen genieten in goede gezondheid.

Contact
Indien je vragen hebt of je wil een afspraak maken, dan nodig ik je uit om contact met mij op te nemen via mail info@praktijkvanwonderen.nl of telefonisch 06 – 47 388 608.