Wie ben ik

Ik ben Nicole van Wonderen (1976) en ik ben een professioneel en gecertificeerd Geestelijke Heelkunde therapeut / Healer en NLP Practitioner.

Ik voel mij dankbaar een bijdrage te mogen leveren aan het optimaliseren van het welbevinden en de gezondheid van mens en dier; Een brug te bouwen tussen dierenliefhebbers en hun dier(en); en van dienst te kunnen zijn om een diepere verbinding tussen mens en dier te realiseren. Een samenwerking en samenzijn op basis van onvoorwaardelijke liefde, wederzijds respect en vertrouwen, handelend vanuit gevoel en samen in harmonie. Daarbij vind ik het belangrijk om een dier een ‘stem’ te geven, zodat de eigenaar ook bewust kan worden, wat er in het dier omgaat.

Achtergrond:
Na jarenlang werkzaam geweest te zijn binnen de commerciële dienstverlening had ik een sterk verlangen om mij in te zetten om het welzijn en de gezondheid van mijn medemens te vergroten. Stoelmassage at Work was hiervan een resultaat. Vanuit deze onderneming leverde en verzorgde ik stoelmassage aan bedrijven als preventief middel om stressgerelateerde klachten te voorkomen. Daarbij adviseerde ik klanten op het gebied van een gezonde leefstijl en gedrag om het welzijn te vergroten. Vooral het laatste bleek mij van nature goed af te gaan. Ik bemerkte dat klanten zich snel vertrouwd voelden bij mij. Doordat zij zich gehoord en gezien voelden, durfden ze ook bepaalde (gevoelige) problematieken waar ze tegenaan liepen bespreekbaar te maken. Hierdoor ontstonden er hele waardevolle coachingsgesprekken, waarin ik ook steeds meer mijn intuïtieve vermogens kon toepassen, waardoor het advies ook passend was voor de klant zelf. Het gaf mij zoveel voldoening en bezorgde mij een blij hart om mensen op deze manier te kunnen helpen, dat ik mij verder ben gaan ontwikkelen tot professioneel healer / coach.

Opleidingen
Naast veel diverse cursussen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en coaching, had ik in 2008 tot 2011 aan het HOC een driejarige opleiding tot Energy Coach Professional gevolgd en met goed gevolg afgerond. Deze opleiding is gebaseerd op de ‘taal van energie in de praktijk’ van Marianne Looij met als uitgangspunt het herstellen van het energiesysteem en de gronding en daar beroepsmatig mee aan de slag te gaan. Een aantal onderwerpen: coachingsvaardigheden, de leer van chakrapsychologie en de aura, quantumfysica, tijdlijntherapie, ‘de helende reis’, the work’, lichaamswerk, kristaltherapie, reading & healing voor volwassenen, kinderen en dieren. 

Bij ITAN had ik de opleiding tot NLP Practitioner genoten.

In 2015 had ik een 3-daagse workshop ‘Paarden genezen’ van Margrit Coates bijgewoond. Margrit Coates is een vooraanstaand dierenhealer in de UK en schrijfster van tal van boeken over dieren- en paardenhealing. In de UK is healing erkend door de medische wetenschap. Reguliere dierenartsen en alternatief genezers werken nauw samen.

Van 2018 – 2019 heb ik de verkorte opleiding Geestelijke Heelkunde therapie en een Masterclass succesvol afgerond bij het HOC (Heremitage Opleidingscentrum). Een verdieping gericht op coachingsvaardigheden, reading en healing met als doel het repareren en schonen van het energiesysteem van volwassene, kind en dier en het herstellen van de gronding.

Persoonlijke ontwikkeling blijft mij fascineren en daardoor zal ik mijzelf ook blijven ontwikkelen.

Dierenhealing
Van jongs af aan ben ik opgegroeid met dieren; van katten, honden, cavia’s tot konijnen. Ik kon mij heel makkelijk verbinden en genoot volop als ik bij dieren was. Lange tijd was ik gefascineerd bij de gedachte om ooit met dieren te gaan werken. Vooral op het gebied van genezing en dieren-communicatie. Het leven nam voor mij een andere wending, waardoor ik andere keuzes had gemaakt, totdat er in 2014 een prachtige merrie mijn leven in kwam wandelen. Ik was op slag verliefd op haar. Ze is ontzettend bijzonder en liefdevol en kan op z’n tijd ook behoorlijk eigenzinnig zijn. In de afgelopen jaren heb ik veel van haar mogen leren. Dankzij haar heb ik onder meer geleerd om aanwezig te zijn in het hier en nu, congruent te zijn, leiderschaps- kwaliteiten ontwikkeld, beter leren communiceren met dieren en de bewustwording wat voor ‘wonderen’ er kunnen ontstaan als mens en dier in verbinding zijn met elkaar. Onvoorwaardelijke liefde, sereniteit, harmonie en een respectvolle samenwerking kan dat teweeg brengen.
In 2017 kwamen daar nog twee heel bijzondere veulens bij. Alles wat de merrie mij had geleerd en ik in de tussentijd weer herinnert had van vroeger in de omgang / communicatie met dieren, kon ik bij hen in de praktijk brengen. Ik voel me gezegend met deze prachtige dieren om mij heen en leer elke dag weer bij. Ik werd mij er weer van bewust hoe gelukkig, vrij en blij ik mij voel in contact met dieren en ook hoe makkelijk ik contact met ze maak. Daarin werd de sluimerende wens in mij wakker om mij in te willen zetten voor het welzijn en de gezondheid van dier en dierenliefhebbers en vooral een brug te bouwen naar een diepere verbinding tussen deze twee werelden. Toen is mijn loopbaan als dierenhealer en verbinder begonnen.

“Elke dag voel ik mij dankbaar dat ik een bijdrage mag leveren aan de gezondheid, het welzijn en het geluk van mens en dier door het geven van healingen (in combinatie met coaching of dierencommunicatie).”