Rouw bij dier én mens

Rouw bij dierenliefhebbers

Wanneer een huisdier overlijdt, voelen we als mensen de pijn en het verdriet van het verlies. Je gaat dan een rouwproces in om het verlies te verwerken. Het komt soms voor dat een dieren- liefhebber en een dier een zodanig sterke verbinding / band hebben, dat de dierenliefhebber in een soort van ‘blijvende’ rouw blijft en het dier energetisch én emotioneel niet los kan laten. Iedere keer als de naam van het dier genoemd wordt, lopen de tranen over de wangen van de eigenaar.

Een healing kan dan uitkomst bieden om op dit gebied weer rust te brengen. De sterke verbinding wordt omgevormd naar een gezonder verbinding, waardoor zowel het dier als de eigenaar in rust en harmonie verder kunnen.

Rouw bij dieren

Ook dieren als paarden, honden en katten voelen emoties bij het verlies van een geliefde, ongeacht of dit het verlies van een mens of het verlies van een dier / maatje betreft. Rouw bij dieren komt regelmatig voor.

Een healing kan je dier helpen ter ondersteuning in dit rouwproces; het brengt je dier meer in balans en emoties zoals eventuele angsten / boosheid / verdriet worden verminderd of zelfs geheel weggenomen. De verbinding / koorden worden geschoond, zodat er weer rust en ontspanning voor terug kan komen.

Mogelijke symptomen bij een rouwproces bij katten en honden:
Het dier kan gaan jammeren of wordt juist stil, zoekt een stil plekje op; het dier kan lusteloos worden, depressief en zelfs lethargisch.
Andere symptomen kunnen zijn: slecht eten, onrustig worden, rusteloos op zoek naar het overleden maatje, veel blaffen/miauwen en in ene binnen poepen. Een hond kan dagenlang bij de deur zitten wachten tot zijn ‘overleden’ baasje weer terugkomt.

Mogelijke symptomen van een rouwproces bij paarden:
Een paard kan lusteloos worden, slechter gaan eten of onrustig gedrag vertonen.

Tips:
Naast een healing kun je zelf ook het dier bijstaan door vanuit je hart in verbinding te gaan met je dier en deze extra liefde en aandacht te geven.

Indien er gelegenheid is om voor het dier om afscheid te nemen van de overledene, dan is dat zeer aan te bevelen, omdat dat minder onrust geeft bij het dier. Zo hoeft het achterblijvende dier niet op zoek te gaan naar het ineens verdwenen maatje.