Ooievaars (fotografie)

Inleiding:
Naast het geven van healing aan dieren en dierenliefhebbers/eigenaren, geniet ik ook erg van natuur- en dierenfotografie. Het vastleggen van natuurschoon en dieren in hun puurste vorm vind ik heel wonderlijk.

Op mijn website publiceer ik mijn foto’s met een korte verhaallijn in de hoop dat anderen hier ook van genieten.

Komst Ooievaars en de ontwikkeling
Sinds 3 april 2020 heeft zich voor het eerst sinds jaren weer een ooievaarskoppel gevestigd op het reeds aanwezige ooievaarsnest, welke aan een vijver in de paardenwei staat (zie onderstaande foto).

Onderstaande foto’s zijn gemaakt op 3 april 2020. Je kunt zien, hoe de ooievaars zich op het nest gevestigd hebben, door de lucht vliegen en elkaar al klepperend en baltsend de liefde verklaren en daarbovenop ook met elkaar paren. Wat een prachtige dieren. De paarden lopen 24/7 in de wei en de ooievaars hebben daar verder geen hinder van. Het zou heel bijzonder zijn, als ze binnenkort één of meerdere eieren leggen. Ik houd je op de hoogte via deze pagina.

Ooievaarsnest op de achtergrond
Genesteld op het ooievaarsnest naast de vijver
Even kriebelen
Baltsgedrag van ooievaars
Voorbereiding op de paring
De paring
Vogelvrij in de lucht
Een landing op het nest

Beknopte informatie over ooievaars:
Aanwezig in Nederland: begin maart-september; sommige ooievaars blijven in de  wintermaanden in Nederland. Bijna alle jongen gaan na het uitvliegen op trek en komen na 2-3 jaar weer terug naar West-Europa.
Voedsel: heel divers, zoals regenwormen, muizen, mollen, insecten en een enkele kikker. In Afrika vooral sprinkhanen.
Broedtijd: maart-juli
Aantal eieren: 1-6
Aantal legsels: 1
Broedduur: ongeveer 33 dagen
Uitvliegen: jongen vliegen uit na 63-70 dagen 

About the author

Nicole van Wonderen

Nicole van Wonderen (1976) is een dierenliefhebber. Met veel plezier en toewijding zet zij zich in om zowel dieren- als eigenaren weer in balans te brengen.

View all posts